Om George Fashions

Skräddarsydda kostymer Stockholm

skraddarbilder-3kostym-pa-rad

George Fashions är ett herr/damskrädderi i Stockholm som specialiserat sig på att skräddarsy kostymer, dräkter och skjortor av både senaste snitt och i klassiska modeller. Skillnaden mellan en måttsydd kostym och en skräddarsydd kostym ligger framförallt i själva känslan av att plagget är till 100% anpassat efter varje enskild kunds kropp och önskemål. George Fashions har funnits i 25 år så våran kunskap och erfarenhet är gedigen. Några av våra störst kunder är Kungliga Operan i Stockholm, och kungliga slottet syr upp sina uniformer hos oss.

I butiken har vi ett stort antal utvalda tyger i finaste ull, cashmere, siden, linne av leverantörer som Holland&Sherry, Porter & Harding, Gino Matteo och Fabio Balberini. Där kan man även se olika modeller på kostymer och dräkter som man kan välja att låta sy upp eller så har man en helt egen idé om hur man vill ha det, och eftersom vi syr upp allt helt från början så kan vi uppfylla allas önskemål.

Att den skräddarsydda kostymen är sydd för hand syns inte bara på själva plaggen, det syns framför allt på dig, på sättet du rör dig och trivs i kostymen. Komforten du utstrålar är just lyxen med skräddarsytt. Det noggranna underarbetet gör att den skräddarsydda kostymen håller stilen tills den nöts ut. Dessutom gör vi ändringar om du skulle öka eller minska i vikt, så att kostymen alltid sitter snyggt.

Hantverket, kvalitén och känslan av ett skräddarsytt plagg har aldrig kunnat ersättas. Tjugo olika mått för kavajen och ytterligare sex för byxorna är minst vad som krävs för att göra en skräddarsydd kostym efter konstens alla regler. Varje speciell liten egenhet som din kropp har tas hänsyn till. Varje detalj bearbetas noggrant. Redan på skräddarbordet arbetas tyget igenom, fibrerna mjuknar, blir följsamma och det faller snyggt från första gången du bär det. Det är känslan av behag, passform och ledighet som är det främsta kännetecknet för ett skräddarsytt plagg. Välkomna.