Herr- och damskrädderi i Stockholm

George Fashions är ett herr- och damskrädderi i Stockholm som specialiserat sig på att skräddarsy kostymer, dräkter och skjortor av både senaste snitt och i klassiska modeller. Efter drygt 15 år på Karlbergsvägen i Vasastan, flyttade vi till fräscha fina lokaler på Fleminggatan 13 på Kungsholmen – ett stenkast från Rådhuset T-bana (uppgång Kungsholmsgatan).

I butiken har vi ett brett utbud på utvalda tyger i finaste ull, cashmere, siden och linne av engelska och italienska leverantörer som Holland & Sherry, Harrisons, Porter & Harding, W. Bill, Gino Matteo och Fabio Balberini. Där kan man även se olika modeller på skräddarsydda skjortor, kostymer, ytterplagg och dräkter som man kan välja få måttsydd.

Att den skräddarsydda kostymen är sydd för hand syns inte bara på själva plagget, det syns framför allt på dig, på sättet du rör dig och att du trivs i kostymen. Komforten du utstrålar är just lyxen med skräddarsytt. Det noggranna underarbetet gör att den skräddarsydda kostymen håller stilen tills den nöts ut. Dessutom lägger vi lite extra tyg, så att det går att göra ändringar om du skulle öka eller minska i vikt, så att kostymen alltid sitter snyggt.

Hantverket, kvalitén och känslan av ett skräddarsytt plagg har aldrig kunnat ersättas. Ett tjugotal olika mått för kavajen och ytterligare sex för byxorna är minst vad som krävs för att göra en skräddarsydd kostym efter konstens alla regler.

Varje speciell liten egenhet som din kropp har tas hänsyn till. Varje detalj bearbetas noggrant. Redan på skräddarbordet arbetas tyget igenom, fibrerna mjuknar, blir följsamma och det faller snyggt från första gången du bär det.

Det är känslan av behag, passform och ledighet som är det främsta kännetecknet för ett skräddarsytt plagg.

Skräddarsydd tweedkavaj

Det finns nog ingen som inte skulle passa i en tweedkavaj – framför allt om det är en skräddarsydd tweedkavaj.

Fördelen med en skräddarsydd tweedkavaj är att du kan välja en färg och mönster på tyget som passar klär dig bäst samt en design som framhäver dina bästa linjer. Tweed är ett slitstarkt tyg och kommer att vara en lojalt plagg i din garderob i många år.

Kom in och titta på våra tweedtyger från bland annat Porter & Hardin och Harrisons – du kommer bli förtrollad!

Skräddarsydd kostym

Naturligtvis skräddarsys vi även kostymer i två och tre delar. Vad menas med det? Jo, att vi skräddarsyr byxor, väst och kavaj, vilka utgör en tredelad kostym. Utan väst blir det en tvådelad kostym.

Du avgör kvalitén, kompositionen och tjockleken samt färg och mönster på tyget. Det finns tusentals tyger att välja mellan. Bland våra tyger hittar du bland annat ull, cashmere och silke, i alla möjliga färger och nyanser samt en flora av olika mönster. Det går inte att beskriva – kom in och se för dig själv, så förstår du vad vi menar!

Dräkt för prästämbetet

En av våra många specialiteter är prästkläder. Vi har sytt upp massvis med kaftaner; förutom kaftan kan du kan även vända dig till oss om du önskar ha en prästskjorta eller diakonskjorta i ett skönt tyg som andas.