Clothes make the man. Naked people have little or no influence on the society. Mark Twain

Nu har vi startat en blogg för dig!

Mina damer och herrar,

Jag önskar er varmt välkomna till vår nya hemsida och förtröstar att våra insatser i syfte att förbättra verksamhetens presentation och utbud uppskattas samt upplevs som användbar!

Avsikten med denna blogg är, bland annat, att svara på vanliga frågor som berör mode och design inom herr- och dammode samt vad som gäller för vissa specifika plagg såsom, exempelvis, ulsterrock och paletån eller varför inte passform när det kommer till byxor och kavaj, för att nämna några.

Till följd därav har jag anammat mitt nom de plume: Arbiter Elegantiarium (latin för Domare av elegans). Kläder, skor och hattar samt design i allmänhet har varit en passion i drygt 20 år och upptagit en stor plats i mitt liv. Min personliga faiblesse är 1920- till 1950-talet; där kulminerade herrmodets era – enligt mig. När det kommer till dammode skulle jag nog luta mig mer mot 1930- till 1960-talet och vissa delar av 70- samt 80-talet. Men, de gustibus non est disputandum – med andra ord: smaken är som baken!

Till denna blogg ägnar jag mest tid vissa kvällar och helgerna, enär mitt huvudsakliga ämbete upptar resten av min vakna tid, så jag ber er att ha överseende med att det kan dröja ett par dagar innan jag återkopplar – i synnerhet om frågan erfordrar efterforskning.

Då vet ni min starkaste sida, mitt herrskap. Å andra sidan utesluter det inte mitt intresse för senare mode, bara för att jag föredrar de eror jag nämnt ovan för herr- respektive dammode. Så känn er fria att ställa de frågor ni går runt och bär på eller om ni vill bolla tankar och funderingar med någon som har ett brinnande intresse för äldre mode, men även har en förståelse och viss kunskap om modernt sådant.

Vad gäller vårt arbete på George Fashions, så vill jag understryka faktumet att vi syr plagg utifrån dina preferenser. Att jag lagt upp bilder som representerar den stil som dominerad modevärlden under 1920- till 60-talet beror bara på att jag vill erbjuda lite inspiration som tillhör en svunnen värld som under de senaste åren har börjat få mer och mer uppmärksamhet. Varför det inte finns spår av modern mundering beror i huvudsak på att det redan finns gott om affischer och annonser som för allmänheten presenterar vad som är trendigt.

Så vare sig ni vill ha plagg som sitter åtsittande eller pösigt, kort eller långt, smalt eller brett, så är det bara att ta kontakt. Vi vill att ni ska må bra av det ni har på er till arbetet, middagen eller annan, mer avkopplad, aktivitet.

Då så, mesdames et messieurs, låt oss börja!

Er tillgivne,

Arbiter Elegantiarum