Prince of Wales check – ett säkert kort!

Mina damer och herrar,

Funderar du på att sy upp ett nytt plagg, men känner dig osäker på mönster? Då har jag goda nyheter för dig. Oavsett kön, längd, storlek eller hudfärg, är Prince of Wales check ett säkert kort. Att undertecknad inte benämner det rutigt är för att det låter alldeles andefattigt i förhållande till vad det egentligen är.

George V av England fick 6 barn tillsammans med sin hustru Queen Mary. Deras äldste son hette Edward och kallades gemenligen för Prince of Wales, innan han efterträdde sin far som kung 1936 (och samma år abdikerade i kärlekens namn). Han var en sann fashionista och skapade egna trender. En av de trender som satte djupast spår i modevärlden var hans kläders iögonfallande starka mönster, framför allt rutiga. Dessa blev uppkallade efter honom och heter än i dag för Prince of Wales check.

Detta mönster passar bra på udda kavaj eller byxor, och även perfekt som två- eller tredelad kostym. Mönstret finns i otaliga färger och tygmaterial. Det passar lika bra på kontoret som på en middag.

Kom in till oss och titta på tygproverna – de är förtrollande. Bäst av allt: de är tidlösa!

Eder,

Arbiter Elegantiarium