Q&A: Hur ser processen ut?

Mina damer och herrar,

Under sommaruppehållet har vi fått in massvis med frågor och funderingar som berör det vi arbetar med. Därmed har vi valt att sålla ut de vanligaste frågorna och besvara dem medelst detta forum. Låt oss ta den mest övergripande frågan: “Hur ser processen ut?”.

Det finns flera inledningar till det svaret. Vanligaste brukar vara att man har en ganska tydlig bild av ett plagg man fantiserat om ett tag. Däremot saknas vissa essentiella beståndsdelar av den bilden, såsom tyg, mönster och färg. En annan sak som stör fantasin är huruvida det är möjligt att realisera den…

Så, det som åligger Dig är att du antingen kontaktar oss via kontaktformuläret, e-post eller ett besök till vår butik och delar med dig av din fantasi. Dela även med dig vilka delar av din fantasi som du inte riktigt är på det klara med. Om du vill, så kan vi komma med förslag och rekommendationer. Omfattningen av förslag och rekommendation styr du genom hur tydlig du är med detaljerna i din fantasi. Om du redan vet varenda detalj, så kvarstår följande:

  1. Välj ut ett av våra tusentals alternativ. Vi har alltifrån de grövsta och tyngsta till de mjukaste och lättaste tygerna du kan föreställa dig.
  2. Välj ut innerfodret bland tjocka, tunna, omönstrade och mönstrade.
  3. Vi tar nödvändiga mått, som vi sedan utgår ifrån när vi klipper och syr upp plagget.
  4. Vi går igenom detaljerna till den utsträckning du vill.
  5. Betala en handpenning motsvarande ca 50 %.
  6. Vi kontaktar dig när det är dags för första provningen. Du kommer in och provar plagget. Tillsammans tittar vi noggrant på passformen och silhuetten. Allt det som behöver justeras noterar vi.
  7. Efter några ca 1 vecka är det dags för ny provning. Om plagget passar och vi är nöjda, så betalar du resterande belopp och tar med dig ditt skräddarsydda plagg hem. Om inte, så gör vi de sista justeringarna och kontaktar dig därefter för betalning och upphämtning.

Är du fortfarande osäker på något eller har frågor, så är det bara att ta kontakt med oss. Vi står gladeligen till förfogande!

Eder,

Arbiter Elegantiarium