Q&A: Får jag ta med eget tyg hemifrån?

Mina damer och herrar,

Denna veckans fråga är huruvida vi kan sy upp plagg från tyg som en kund medtagit hemifrån. Svaret är: Självfallet!

Ett glatt svar kommer sällan ensamt; det finns dessvärre alltför ofta ett “men”. Så… Men, vi måste titta noggrant på tyget och göra en bedömning av dess kvalitet och hållbarhet. Har tyget legat hemma i 40 år och samlat damm samt utsatts för malangrepp, så måste vi upplysa dig om detta innan vi åtar oss något uppdrag. Vi vill ju inte att du ska få plagget uppsytt och därefter uppleva sorg över snabbt uppstådda skavanker, slitage och liknande tråkigheter. Dessutom kan det ju behövas kemtvätt emellanåt och då kan det uppstå förskräckliga kalabaliker medan plagget tvättas om tyget är ömtåligt.

En annan sak är om du kommer in med linnetyg av särdeles somrigt slag och önskar få en vinterrock uppsytt av det. Då måste vi protestera och göra en reality check. I övrigt är det bara att tuta och köra!

Eder, 

Arbiter Elegantiarium